RATBET – Środki do produkcji rolnej Pogorzela

RATBET – Środki do produkcji rolnej Pogorzela
Śruta sojowa i rzepakowa

Śruta sojowa i rzepakowa

ŚRUTA SOJOWA NON GMO

Śruta sojowa Hi-Pro NON GMO jest komponentem o najwyższej zawartości białka wśród śrut dostępnych na rynku. Jest uniwersalna, może być stosowana w żywieniu wszystkich gatunków i grup wiekowych zwierząt. Ze względu na swoje parametry polecana jest przede wszystkim do sporządzania mieszanek dla tuczników i brojlerów. Z gwarancją braku modyfikacji genetycznych.

Przeznaczenie: komponent wysokobiałkowy do sporządzania pasz

Główne zalety:
uniwersalne źródło białka,
wolne od GMO

Skład % udział:
białko min 48%,
tłuszcz 1,5-3%,
włókno do 4%

Opakowanie: worek 50 kg, worek Big Bag oraz luzem

 

ŚRUTA RZEPAKOWA NON GMO

Śruta rzepakowa NON GMO to znakomity sposób na uzupełnienie białka w paszy przy zakazie stosowania surowców modyfikowanych genetycznie. Dla przeżuwaczy stanowi cenne źródło białka palonego w żwaczu, wpływającego na wyższy poziom mocznika w mleku, poprawia rozród oraz zwiększa pasaż białka mikrobiologicznego. Producentom trzody chlewnej i drobiu daje szansę na zniwelowanie kosztów produkcji, jest bowiem odczuwalnie tańsza od śruty sojowej, przy zbliżonej jakości białka i równie korzystnym poziomie aminokwasów. Starszym grupom zwierząt uzupełnia konieczne w diecie włókno pokarmowe.

Przeznaczenie: Żywienie przeżuwaczy, trzody chlewnej z wyłączeniem prosiąt oraz starszych grup technologicznych drobiu

Główne zalety:
atrakcyjny stosunek zawartości białka do ceny produktu,
efektywne źródło aminokwasów siarkowych,
uzupełnienie włókna surowego w dawce pokarmowej

Skład % udział:
Białko 32-34%,
Tłuszcz 1,5-2%,
Włókno 13%,
Zalecane dawkowanie:
Bydło – max. 30%,
Trzoda chlewna – max. 15%,
Drób – max. 10%

Opakowanie: worek 50 kg, worki Big-bag oraz luzem