RATBET – Środki do produkcji rolnej Pogorzela

RATBET – Środki do produkcji rolnej Pogorzela
Wysłodki buraczane

Wysłodki buraczane

Wysłodki buraczane melasowane są materiałem paszowym pochodzenia roślinnego uzyskiwanym przy produkcji cukru z buraków cukrowych zawierającym krajankę buraków cukrowych po ekstrakcji wody i suszeniu oraz melasę. Mają zastosowanie w żywieniu bydła trzody, koni oraz do sporządzania mieszanek paszowych.

Charakteryzują się dużą zawartością pektyn powodujących fermentację w żwaczu. Białko jest rozkładane w żwaczu w umiarkowanym stopniu, a jego skład aminokwasowy jest wartościowy pokarmowo (dużo lizyny i metioniny). Wysłodki są źródłem wysoko strawnego włókna. Poprawiają bilans energetyczny w żwaczu oraz pozytywnie wpływają na zawartość białka w mleku i wydajność mleczną krów. Dodatek melasy sprawia, iż wysłodki posiadają więcej związków mineralnych, w tym potasu.

Wysłodki buraczane są smakowite i można je stosować zarówno jako paszę objętościową jak i treściwą.

Melasa buraczana

Chcesz zwiększyć jakość mleka pochodzącego od hodowanych przez Ciebie krów? Zależy Ci na tym, by zapewnić swojemu bydłu pełnowartościową paszę? A może szukasz pokarmu bogatego w składniki odżywcze dla Twoich koni? Melasa buraczana to idealne rozwiązanie dla Ciebie! W naszej hurtowni proponujemy melasowane wysłodki będące produktem ubocznym produkcji cukru z buraków, które pozwolą Ci nie tylko zwiększyć jakość na przykład mleka, lecz także zadbać o zdrowie Twoich zwierząt.

Melasa buraczana – produkt uboczny produkcji cukru doskonały dla rolnictwa

Melasowane wysłodki buraczane, które oferujemy w naszej hurtowni, dostarczają zwierzętom niezbędnych witamin i minerałów, wpływając korzystnie na metabolizm oraz produkcję mleka. Dzięki temu idealnie nadają się one dla krów, bydła opasowego, ale również koni. Ponadto sucha melasa buraczana ma znacznie większy potencjał energetyczny od wielu popularnych pasz, zaś jej stosowanie zapobiega wystąpieniu choroby zwanej kwasicą. Zapraszamy do kontaktu!

Białko: (w suchej masie) 12 % max
Cukier: (w suchej masie) 20 % max